Puppy info

Wij zijn een kleinschalige fokker die af en toe hobbymatig en nestje fokken. Om deze reden werken wij niet met een lange wachtlijst. Zodra wij weer een nestje verwachten zal er op onze website een vooraankondiging komen en kun je, je vanaf dat moment inschrijven. ( Voorlopig verwachten wij geen nestje)

Wij fokken volgens de richtlijnen van de ALAEU. Ons doel is om de best mogelijke mini Australian Labradoodles te fokken. Daarbij denkend aan gezonde honden met een fijn karakter. Onze hond en haar pupjes staan bij ons voorop en wij proberen al onze gezinnen zo goed mogelijk voor te lichten en voor te bereiden op de komst van hun nieuwe gezinslid.

De puppy’s groeien bij ons op in huiselijke kring en wij doen er alles aan om ze een zo’n goed mogelijke start mee te geven. De puppy’s komen bij ons in aanraking met alle huiselijk geluiden, andere mensen, kinderen en andere honden. De puppy’s worden bij ons in het nest 3x ontwormt, geënt en gechipt. Onze honden worden onder contract verkocht. In dit contract spreken we af dat de puppy’s voor hun eerste levensjaar gecastreerd of gesteriliseerd moeten worden. Daarnaast zit er een jaar gezondheidsgarantie op de pups op eventuele erfelijke afwijkingen. Uiteraard krijgen de pups een gezondheidsverklaring mee van de dierenarts een Europees paspoort en een uitgebreidt puppypakket, voorzien van voer, speeltjes, nestdoekje, informatie boekjes enz.

Toewijzing
Met betrekking tot de toewijzing van de puppy’s kijken wij naar een aantal punten: wordt het een huishond, een fokhond of een therapiehond?  Deze toewijzing gebeurt als de puppy’s 7 weken oud zijn. Rond deze leeftijd kunnen we het beste bepalen hoe het karakter van de pups is.  Daarom laten we als de pups rond de 7 weken oud zijn een gedragstherapeut komen, die het basale karakter van de pups test. Daarna kijken wij samen met de gedragstherapeut wat de beste matches zijn.

De voorkeuren van de kopers zoals; reu of teef, eventueel kleur, vachtsoort, of voorkeur voor een bepaalde puppy nemen wij zeker mee in onze beslissing.  

 

Onze nestjes

In juli 2020 hebben wij ons eerste nestje gefokt met Jip. Dodi Doodles 'Jip' is gedekt door de prachtige Doedels4you 'Lovely Boy'. Dit bleek een fantastische match te zijn, want op 14 september 2020 zijn 6 kerngezonde...

Lees verder..